אם אתם מתכננים להשאיר אחריכם צוואה הדדית משותפת כדאי שתבינו מהי בדיוק וכיצד הדברים עתידים לצאת לפעול. שני בני הזוג שחתומים על הצוואה הזוגית אינם נפטרים באותו היום כך שחשוב להבין אלו זכויות בדיוק מעניקה הצוואה לבן הזוג שנותר וכיצד מבטיחים שהוראות הצוואה של בן הזוג שנפטר ראשון יתממשו. את החתימה על הצוואה תבצעו אל מול עו"ד צוואות ותקבלו כך מענה מפורט וסבלני לכל השאלות. עו"ד רוני חרמון מסביר ללקוחות שלו כיצד להגן על הזכויות שלהם ולהבטיח חלוקת רכוש נטולת סכסוכי ירושה לאחר לכתם.
מהי צוואה הדדית משותפת?
צוואה זוגית שמתייחסת לעיזבון של שני בני זוג היא צוואה משותפת. זוהי צוואה מורכבת יותר מצוואה של אדם יחיד ובהתאם נדרש ליווי של עו"ד ירושות. ההנחיות לטיפול בעיזבון מתקבלות על ידי שני בני הזוג כאשר הסעיפים תלויים זה בזה. חשוב להדגיש שנית שצוואה הדדית משותפת נחשבת מסובכת בהשוואה לצוואות רגילות. אין זה פשוט לבטל את הצוואה במקרה בו אחד הצדדים משנה את דעתו או הופך לא כשיר מבחינה מנטלית. ניסוח מוקפד של המסמך הכרחי למניעת סכסוכי ירושה שנובעים מסעיפים שניתן לפרש אותם בכמה דרכים.
הגנה על הזכויות של הילדים
כיום כאשר נישואי פרק ב' הפכו לדבר שבשגרה, עלינו לפעול להגן על הזכויות של ילדינו כיורשים. במידה ובני זוג נשואים בפרק ב' עם ילדים לא משותפים מפרק א' חותמים על צוואה הדדית משותפת, יש לקבוע מראש את הזכויות של הילדים. בהעדר הוראה חד משמעית שמסייגת את הזכות של אחד מבני הזוג לעשות כרצונם בעיזבון שירש, הילדים עלולים למצוא עצמם מנושלים מהירושה.
החלטה משותפת של שני בני הזוג
על שני בני הזוג להסכים על כל הסעיפים בצוואה. יש לקבל את כל ההחלטות יחד כאשר שני בני הזוג מבינים את המשמעות של התוכן במלואו. החיסרון של הצוואה המשותפת מתגלה לאחר פטירה של אחד מבני הזוג. בן הזוג שנותר מקבל לידיו את העיזבון יחד עם אפשרות לשנות את ההחלטות שהתקבלו במשותף. עריכת צוואה הדדית משותפת מחייבת תכנון אסטרטגי, חשיבה לטווח הארוך וניסוח מדויק.